2012. 03. 05.

Próbaúton az Alstom-metrók

Immáron nem csak este, hanem napközben is kimerészkednek a kocsiszínből a leendő budapesti metrószerelvények. Az Alstom járművei a hétvége óta nappal is közlekedhetnek.





Az NKH egyetértésével immáron nappal is folytatódhatnak a próbamenetek a budapesti kelet-nyugati metrón. Az M2-es vonalon hétvégén az öt percenként közlekedő menetrend szerinti utasszállító járatok között fel-felbukkan az Alstom szerelvénye is. A próbafutásokat végző járművel hosszú idő után szombaton találkozhattak először nappal is az utasok, igaz, az utasszállítás továbbra sem engedélyezett a szerelvényeken, hiszen az NKH engedélye még hiányzik a vonatokhoz.
A próbafutáson lévő 415-419 pályaszámú szerelvény a Pillangó utcai megállóban

A BKV közleménye szerint a tesztelés folyamatos, hétköznap, hétfőn, szerdán és pénteken este 22 és hajnali 5 óra, hétvégén pedig egész nap járhatnak a szerelvények az alagútban. A közlemény szerint a nagyjából egy hónapig tartó próbákért az Alstom a felelős, a szükséges dokumentációkat is nekik kell benyújtani a hatóságnak. Az egy hónapos próbaüzemet követően a hiánypótlási dokumentáció részeként a tartampróbát és a tartampróba során elvégzett teszteket szakmai szempontok szerint ki kell értékelni – tudatta a fővárosi közlekedési társaság. Hozzátették: a BKV folyamatosan figyelemmel kíséri a teszteket és semmilyen hibát nem fogad el.
A próbavonat a menetrend szerinti járatok között közlekedik a vonalon. A képen látható EV-szerelvény azonban kakukktojás, éppen tanulójáratként közlekedett a vonat

Az Örs vezér terén találkoznak az orosz és az új Alstom-metrók

A próbafutást végző szerelvény a Puskás Ferenc Stadion megállóban tartott kis pihenőt az Örs vezér tere felé menet

Kis idő múlva pedig már fordult is a vonat és újabb kört tett a Déli pályaudvar felé
(Halász Péter felvételei március 3-án, szombaton készültek)



RegionalBahn.blogspot.com
via BKK

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.