2012. 02. 23.

Úton a Bengáli

Budapestre érkezik a DKV 492-es pályaszámú Bengálija. A Fővárosi Villamosvasút, az FVV által tervezett típusból a nyolcvanas évek első fele óta csak vidéken találunk üzemelő kocsikat, ott viszont bőven túlélték az ezredfordulót is. Most egy kocsi ismét visszatér a fővárosba.




A DKV 492-es pályaszámú Bengálija útra kelt kora délután és tréleren tart Budapest felé. A kocsi a „Nosztalgia villamosozás” facebook oldalon megjelentek szerint a Baross kocsiszínbe érkezik majd és talán rövidesen találkozhatunk is vele a budapesti síneken.
A villamosnak egyébként van némi köze a fővároshoz: 1983. június 9-én érkezett a cívis városba a kocsi, miután Budapesten feleslegessé vált. A BKV színeiben az 1233-as pályaszámot viselte az 1964. december 23-án állományba vett és 1983. feburár 15-én selejtezett kocsi. A DKV-nál 1984. április 10-én állt forgalomba.
A villamos rakodását Fodor Illés követte fényképezőgépével.
A debreceni Ispotály utcában – a Nagyállomástól a Salétrom utcai kocsiszínhez vezető összekötő vonalon – húzzák fel a trélerre a 492-es pályaszámú Bengálit

A csörlőnek azért hátulról – merev csatlórúddal – egy teherautó is segített feltolni a 24 tonnás járművet

Indulhat a menet a fővárosba!
(fotók: Fodor Illés)

A teljes album a facebookon ide kattintva látható.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.